Ouderschapsverlof declareren bij het UWV met Profit 22

Read more

Wettelijk betaald ouderschapsverlof declareren bij het UWV met Profit 22 van AFAS

Sinds 2 augustus 2022 hebben ouders recht op 9 weken wettelijk betaald ouderschapsverlof in het eerste levensjaar van het kind. Hiervoor heeft AFAS recent praktische functionaliteiten uitgebracht waarmee een ouderverlofportaal kan worden ingericht. Hier kan alles rondom het ouderschapsverlof geregeld worden.

Nieuwe functionaliteit in Profit 22

Werkgevers kunnen voor het wettelijk betaald ouderschapsverlof bij het UWV een uitkering aanvragen van 70% van het dagloon. AFAS heeft in Profit 22 een nieuwe functionaliteit toegevoegd waardoor het vanaf nu ook mogelijk is om dit via Profit digitaal aan te vragen bij het UWV. Om hier gebruik van te kunnen maken moet de functionaliteit “Digitale aanlevering aan UWV” wel zijn ingericht. Is het UWV Digitaal nog niet ingericht? Lees meer over dit proces in ons artikel over Digitale aanlevering UWV.

Per kind kunnen maximaal 3 verzoeken worden ingediend. Het eerste verzoek staat gelijk aan de WAZO-aanvraag. Het tweede en derde verzoek wordt gedaan via de functionaliteit “betaalverzoek”. Voor verlof dat wordt gebruikt na de eerste aanvraag, kan de werkgever nog minimaal twee keer een verzoek doen voor verdere betaling van de uitkering.

Let op! In Profit zijn verschillende weergaven beschikbaar waarin de status van deze declaratie zichtbaar is.

Met deze nieuwe functionaliteit is het mogelijk om het proces rondom het ouderschapsverlof nog verder te digitaliseren en automatiseren! Heeft u hulp nodig met het inrichten van dit proces? Neem dan via onderstaand formulier contact op met AFAS expert Peter, of stuur direct een bericht via: peter.houtman@enshore.nl