AFAS en UiPath

Background

Er zijn verschillende tools waarmee je AFAS optimaal kunt gebruiken. Één van deze tools is de robotsoftware van UiPath. In dit artikel lees je wat UiPath is en wat de voordelen hiervan zijn in combinatie met AFAS.

Wat is UiPath?

UiPath is een RPA, dit staat voor Robot Proces Automatization. UiPath is een platform die handelingen van een computer kan nadoen. Denk bijvoorbeeld aan het navigeren met het klikken van de muis naar een locatie. Maar ook voor het invoeren van data in applicaties is UiPath uitermate geschikt. Met de juiste afstemming en inrichting van een UiPath script kun je processen automatiseren. Met de huidige markt, waar overal een tekort is aan werknemers, is UiPath een mooie oplossing om processen te automatiseren en repetitieve handelingen uit handen van werknemers te nemen.

UiPath in combinatie met AFAS

UiPath is een geweldige toevoeging aan AFAS en biedt oneindig veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het inlezen van data in AFAS vanuit Excel of het automatisch sluiten van oude openstaande taken in InSite. UiPath is vooral erg nuttig voor het automatiseren van de dagelijkse handmatige processen waar nog geen oplossing voor. Hierdoor hoeven medewerkers repetitieve taken niet meer iedere dag te doen en kunnen zij zich focussen op andere werkzaamheden die er echt toe doen.

Naast AFAS kun je UiPath natuurlijk ook toepassen binnen andere ERP systemen zoals Oracle EBS en Microsoft Dynamics 365.

Wat is RPA?

UiPath is een RPA. Dit houdt in dat je door middel van een script, een computer standaard handelingen laat uitvoeren waarbij geen menselijk denken aan te pas komt. Denk bijvoorbeeld aan een dagelijkse taak waarbij je data handmatig moet verplaatsen naar een andere applicatie. Of eerst een allerlei handelingen moet doen in Excel om een databestand in te kunnen laden. Dit soort handelingen kan door een RPA uitgevoerd worden. Hierdoor heb je dus geen kans op menselijke fouten.

Voordelen van UiPath in AFAS

  • Processen voor herhaaldelijk handmatig werk automatiseren
  • Processen worden gedraaid op de achtergrond van de omgeving
  • Processen kunnen gepland worden op het moment die het beste uitkomt
  • Automatisch sluiten van vervuiling in de applicaties, denk aan oude taken en verkeerde orders
  • Bewerken van data in Excel en deze automatisch inlezen in AFAS
  • Geen menselijke fouten